Skip to main content

Investiția într-un software de recrutare: tot ce trebuie să știi

software recrutare, software resurse umane, program resurse umane


Recrutează mai bine și mai repede cu un software de recrutare

Un software de recrutare (întâlnit și sub numele de applicant tracking system sau ATS) este unul dintre cele mai bune instrumente pe care echipele de recrutare le pot folosi pentru a-și accelera procesele, pentru a identifica ușor candidații calificați și pentru a colabora intern cu toți cei implicați în recrutare. Ca dovadă, 94% dintre profesioniștii de HR sunt de părere că folosirea unui software de recrutare a contribuit la îmbunătățirea întregului proces de angajare. 

Înțelegerea felului în care funcționează aceste sisteme și găsirea celui mai potrivit pentru organizația ta nu trebuie să fie o provocare. Parcurge această colecție de ghiduri scurte pentru a afla tot ce trebuie să știi despre sistemele software de recrutare și cum îl poți alege cu încredere pe cel potrivit. 

Ce este un software de administrare a recrutării și de ce ai nevoie de unul

Sistemele de administrare a recrutării sunt programe software care te ajută să administrezi mai bine procesul de recrutare și să păstrezi toate datele candidaților în formă digitală, într-un singur loc. Astfel, poți centraliza cu ușurință CV-urile candidaților și informațiile necesare; mai mult, poți urmări toate acțiunile din procesul de recrutare (cum ar fi emailurile trimise, feedback-ul de după interviu sau comentariile echipei). Un avantaj suplimentar al sistemelor ATS este acela că îți permit să generezi rapoarte utile în funcție de indicatorii de recrutare relevanți pentru procesul tău. 

Dacă te gândești să investești într-un software de resurse umane sau îți dorești să găsești unul nou care să se potrivească nevoilor organizației tale, folosește cu încredere acest ghid ca punct de plecare - am inclus aici tot ce trebuie să știi despre acest tip de produs.

Companiile în creștere ajung la un punct în care jonglarea cu zeci de fișiere excel și sute de candidați și aplicații devine o provocare. Un software de recrutare este o soluție simplă care eficientizează și consolidează toate eforturile tale de recrutare, făcând ordine în dezordine. Ar trebui să iei în considerare investiția într-un software de recrutare în viitorul apropiat? Acest articol te va ajuta să răspunzi la această întrebare. 


7 întrebări pe care să le adresezi atunci când investești într-un software de recrutare

Odată ce ai decis că îți dorești să investești într-un software de recrutare, este timpul să vezi ce opțiuni ai. Alegerea programului de recrutare, funcționalitățile sale și costurile asociate acestuia vor defini procesele de recrutare ale companiei tale pentru mulți ani de-acum înainte - așa că această alegere nu va fi una ușoară. În acest articol am pus laolaltă șapte întrebări pe care ar trebui să le adresezi furnizorilor de programe de resurse umane. Răspunsurile la aceste întrebări te va ajuta să alegi acel produs care îți va ajuta echipa și organizația să-și îndeplinească nevoile și obiectivele, atât acum cât și pe viitor. 

Cum să îți convingi echipa executivă că ai nevoie de un software de recrutare

Pentru că echipele de resurse umane și de recrutare nu generează în mod direct venituri, uneori poate fi dificil să justifici costurile unui instrument de recrutare. Totuși, cu puțin efort, îți poți convinge echipa de leadership că întreaga organizație se va bucura de beneficiile unui ATS – nu doar funcțional, cât și financiar. Am formulat acest articol ca pe un punct de plecare valoros în discuția cu echipa managerială privind achiziția unui software de resurse umane.


Să obții aprobarea bugetului pentru un software de recrutare necesită deseori să schimbi felul în care îți comunici nevoile cu factorii de decizie ai companiei. Mulți lideri de recrutare și-au dat seama că este mult mai ușor să obțină un "da" atunci când prezintă echipei manageriale felul în care un software de resurse umane contribuie la îndeplinirea obiectivelor de recrutare. Află cum poți face asta și descoperă și alte bune practici pentru obținerea bugetului pentru un program de recrutare în acest ghid pas cu pas. 

Un software de recrutare te ajută să gestionezi și să îți îmbunătățești procesele de recrutare, pentru a putea munci eficient și a le putea oferi aplicanților o experiență de recrutare mai bună. Însă înainte de a-l adopta, vei avea cel mai probabil nevoie de aprobare din partea echipei manageriale. Pentru aceasta, va trebui să lucrezi la un business case convingător, prin care să demonstrezi echipei executive beneficiile de care întreaga organizație se va bucura prin adoptarea unui program de recrutare.

Dacă nu știi de unde să începi în formularea unor argumente relevante pentru echipa executivă, folosește acest articol ca punct de plecare. În plus, am inclus un template pentru construirea unui business case care să te ajute să formulezi o prezentare convingătoare.

Cum poți folosi Mingle pentru nevoile tale de recrutare

Cauți un software de recrutare prietenos și ușor de folosit? Mingle te poate ajuta să administrezi aplicanții cu ușurință, să-ți îmbunătățești procesul de evaluare și să reduci sarcinile administrative, pentru a construi un proces de recrutare eficient.

Accesează Mingle pentru companii și spune-ne despre planurile tale, pentru a găsi împreună soluția potrivită nevoilor tale.

Comments

Top articole pentru HR

10 modele de e-mailuri esențiale în recrutare

85% dintre recrutori  apelează la e-mail drept canal principal de comunicare și interacțiune cu aplicanții. E-mailurile de recrutare sunt principalele – dacă nu singurele – modalități prin care poți contacta potențialii candidați, de aceea este atât de important ca acestea să fie bine formulate.  În timp ce modelele de e-mail pot fi o armă secretă foarte valoroasă în economisirea timpului, acestea trebuie personalizate cu grijă pentru a adresa nevoile individuale ale candidaților. Un  studiu efectuat de IBM  relevă că mai mult de 20% dintre candidați nu se simt bine informați în timpul procesului de recrutare, ceea ce contribuie la o experiență de angajare neplăcută. Dacă e-mailurile pe care le folosești în timpul recrutării sunt incomplete sau sunt percepute drept mesaje standard, candidații ar putea ajunge să se simtă mai degrabă ca o povară decât ca potențiali angajați valoroși.  Modelele de e-mail sunt totuși un bun punct de plecare pentru simplificarea sarcinilor repetitive care v

Care sunt cele mai bune întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile

Fie că ești un intervievator cu experiență sau te afli la început de drum, cel mai probabil îți dorești să găsești întrebările potrivite pentru toate tipurile de interviu pe care le susții. De la întrebările generale până la cele specifice postului, sunt multe opțiuni din care să alegi. 

Modele de e-mail pentru activitățile de HR

Când lucrezi cu cei mai buni oameni, e important să comunici rapid, structurat și cu entuziasm. De la programarea interviurilor până la oferta finală și dincolo de ea, modelele noastre de e-mail te pot ajuta să le transmiți informațiile de care au nevoie, exact atunci când au nevoie de ele. Explorează lista de mai jos și descarcă gratuit fișierele dorite. E-mailuri pentru activitățile de HR Operaționale: E-mail de bun venit pentru angajații noi Recrutare prin recomandări: E-mail către angajați despre un post disponibil E-mail către angajați despre programul de recomandări Procesul de recrutare: Sourcing candidați pasivi Sourcing candidați respinși în trecut E-mail către un fost candidat despre o nouă oportunitate E-mail de răspuns după aplicare Respingere candidat după aplicație Stabilire screening telefonic Respingere candidat după interviu telefonic Invitație la interviu E-mail reminder interviu Solicitarea unor probe de lucru E-mail candidat după interviu de su

Onboarding-ul angajaților remote: un checklist pentru succes

Printre principalele provocări de HR, onboarding-ul noilor angajați se remarcă în mod special. În plus, dacă angajații lucrează remote, această sarcină devine cu atât mai dificilă – poate printre cele mai dificile sarcini de recrutare. Potrivit unui studiu realizat de TalentLMS , în 2019 doar 27% dintre organizații aveau un sistem de onboarding online. Însă, odată cu adoptarea muncii remote, desfășurarea online a onboarding-ului a devenit o necesitate: în prezent, 71% dintre organizații estimează că vor alege să lucreze și cu echipe remote pe lângă echipele locale. Această schimbare este îmbrățișată și de candidați: 77% dintre aceștia declară că ar accepta o ofertă de job fără să fi trecut pe la sediul companiei, iar 73% ar accepta jobul fără să fi cunoscut vreunul dintre colegi în persoană. Dacă munca de la distanță este un nou standard atât pentru angajați, cât și pentru angajatori, se va pune mai mult accentul pe onboarding-ul angajaților remote și pe implicarea acestora în echipă i