Skip to main content

Investiția într-un software de recrutare: tot ce trebuie să știi

software recrutare, software resurse umane, program resurse umane

Recrutează mai bine și mai repede cu un software de recrutare

Un software de recrutare (întâlnit și sub numele de applicant tracking system sau ATS) este unul dintre cele mai bune instrumente pe care echipele de recrutare le pot folosi pentru a-și accelera procesele, pentru a identifica ușor candidații calificați și pentru a colabora intern cu toți cei implicați în recrutare. Ca dovadă, 94% dintre profesioniștii de HR sunt de părere că folosirea unui software de recrutare a contribuit la îmbunătățirea întregului proces de angajare. 

Înțelegerea felului în care funcționează aceste sisteme și găsirea celui mai potrivit pentru organizația ta nu trebuie să fie o provocare. Parcurge această colecție de ghiduri scurte pentru a afla tot ce trebuie să știi despre sistemele software de recrutare și cum îl poți alege cu încredere pe cel potrivit. 

Ce este un software de administrare a recrutării și de ce ai nevoie de unul

Sistemele de administrare a recrutării sunt programe software care te ajută să administrezi mai bine procesul de recrutare și să păstrezi toate datele candidaților în formă digitală, într-un singur loc. Astfel, poți centraliza cu ușurință CV-urile candidaților și informațiile necesare; mai mult, poți urmări toate acțiunile din procesul de recrutare (cum ar fi emailurile trimise, feedback-ul de după interviu sau comentariile echipei). Un avantaj suplimentar al sistemelor ATS este acela că îți permit să generezi rapoarte utile în funcție de indicatorii de recrutare relevanți pentru procesul tău. 

Dacă te gândești să investești într-un software de resurse umane sau îți dorești să găsești unul nou care să se potrivească nevoilor organizației tale, folosește cu încredere acest ghid ca punct de plecare - am inclus aici tot ce trebuie să știi despre acest tip de produs.

Companiile în creștere ajung la un punct în care jonglarea cu zeci de fișiere excel și sute de candidați și aplicații devine o provocare. Un software de recrutare este o soluție simplă care eficientizează și consolidează toate eforturile tale de recrutare, făcând ordine în dezordine. Ar trebui să iei în considerare investiția într-un software de recrutare în viitorul apropiat? Acest articol te va ajuta să răspunzi la această întrebare. 


7 întrebări pe care să le adresezi atunci când investești într-un software de recrutare

Odată ce ai decis că îți dorești să investești într-un software de recrutare, este timpul să vezi ce opțiuni ai. Alegerea programului de recrutare, funcționalitățile sale și costurile asociate acestuia vor defini procesele de recrutare ale companiei tale pentru mulți ani de-acum înainte - așa că această alegere nu va fi una ușoară. În acest articol am pus laolaltă șapte întrebări pe care ar trebui să le adresezi furnizorilor de programe de resurse umane. Răspunsurile la aceste întrebări te va ajuta să alegi acel produs care îți va ajuta echipa și organizația să-și îndeplinească nevoile și obiectivele, atât acum cât și pe viitor. 

Cum să îți convingi echipa executivă că ai nevoie de un software de recrutare

Pentru că echipele de resurse umane și de recrutare nu generează în mod direct venituri, uneori poate fi dificil să justifici costurile unui instrument de recrutare. Totuși, cu puțin efort, îți poți convinge echipa de leadership că întreaga organizație se va bucura de beneficiile unui ATS – nu doar funcțional, cât și financiar. Am formulat acest articol ca pe un punct de plecare valoros în discuția cu echipa managerială privind achiziția unui software de resurse umane.


Să obții aprobarea bugetului pentru un software de recrutare necesită deseori să schimbi felul în care îți comunici nevoile cu factorii de decizie ai companiei. Mulți lideri de recrutare și-au dat seama că este mult mai ușor să obțină un "da" atunci când prezintă echipei manageriale felul în care un software de resurse umane contribuie la îndeplinirea obiectivelor de recrutare. Află cum poți face asta și descoperă și alte bune practici pentru obținerea bugetului pentru un program de recrutare în acest ghid pas cu pas. 

Un software de recrutare te ajută să gestionezi și să îți îmbunătățești procesele de recrutare, pentru a putea munci eficient și a le putea oferi aplicanților o experiență de recrutare mai bună. Însă înainte de a-l adopta, vei avea cel mai probabil nevoie de aprobare din partea echipei manageriale. Pentru aceasta, va trebui să lucrezi la un business case convingător, prin care să demonstrezi echipei executive beneficiile de care întreaga organizație se va bucura prin adoptarea unui program de recrutare.

Dacă nu știi de unde să începi în formularea unor argumente relevante pentru echipa executivă, folosește acest articol ca punct de plecare. În plus, am inclus un template pentru construirea unui business case care să te ajute să formulezi o prezentare convingătoare.

Fă mai mult din ce-ți place cu Mingle

Cauți un software de recrutare prietenos și ușor de folosit? Mingle te poate ajuta să administrezi aplicanții cu ușurință, să-ți îmbunătățești procesul de evaluare și să reduci sarcinile administrative, pentru a construi un proces de recrutare eficient.

Accesează Mingle pentru companii și spune-ne despre planurile tale, pentru a găsi împreună soluția potrivită nevoilor tale.

Comments

Top articole pentru HR

10 modele de e-mailuri esențiale în recrutare

85% dintre recrutori  apelează la e-mail drept canal principal de comunicare și interacțiune cu aplicanții. E-mailurile de recrutare sunt principalele – dacă nu singurele – modalități prin care poți contacta potențialii candidați, de aceea este atât de important ca acestea să fie bine formulate.  În timp ce modelele de e-mail pot fi o armă secretă foarte valoroasă în economisirea timpului, acestea trebuie personalizate cu grijă pentru a adresa nevoile individuale ale candidaților. Un  studiu efectuat de IBM  relevă că mai mult de 20% dintre candidați nu se simt bine informați în timpul procesului de recrutare, ceea ce contribuie la o experiență de angajare neplăcută. Dacă e-mailurile pe care le folosești în timpul recrutării sunt incomplete sau sunt percepute drept mesaje standard, candidații ar putea ajunge să se simtă mai degrabă ca o povară decât ca potențiali angajați valoroși.  Modelele de e-mail sunt totuși un bun punct de plecare pentru simplificarea sarcinilor repetitive care v

Cum să scrii și să promovezi un anunț de angajare (și un model gratuit)

Înainte de a începe să lucrezi la anunțul de angajare și să-l promovezi, acordă-ți puțin timp pentru a „face cunoștință” cu candidatul modern. Ce trebuie să știi în mod special despre acesta este că cel mai probabil își caută job în mai multe locuri și că își folosește telefonul mobil pentru asta. Iar în timp ce site-urile de joburi continuă să fie principala sursă de căutare, mai mult de jumătate din candidați folosesc și platformele de social media pentru a-și găsi un job. Fă cunoștință cu candidatul modern În prezent, candidații petrec până la 15 ore pe săptămână căutându-și un nou loc de muncă, iar cel mai probabil își folosesc telefonul sau laptopul pentru asta. Mai mult de jumătate din căutările de joburi sunt făcute de pe mobil – de aceea angajatorii care construiesc un proces de aplicare optimizat pentru mobil au de două ori mai multe șanse să primească aplicații de calitate. Cum poți ajunge la candidați? Nu există o formulă magică în recrutare. Mai degrabă, există o varietate

Ghid de interviu: cum să susții un interviu structurat

Pentru a lua cea mai bună decizie de angajare, ai nevoie să evaluezi candidații în mod egal și să îi compari cu ușurință. Pentru asta, interviul structurat este cel mai bun instrument pe care îl poți folosi. Acesta îți permite să adresezi tuturor candidaților un set prestabilit de întrebări pe baza cărora să compari răspunsurile în mod obiectiv. În acest articol am inclus un ghid complet pentru susținerea unui interviu structurat, de la elementele pe care acesta trebuie să le conțină și până la pașii pe care să-i iei pentru a-l defini.  Ce este un interviu structurat? Interviul structurat este acel tip de interviu pentru care stabilești încă de la început întrebările pe care le vei adresa candidaților, ordinea lor și sistemul de notare pe care îl vei folosi pentru a îi evalua.  În cadrul unui astfel de interviu, întrebările adresate sunt strâns legate de cerințele de bază ale rolului, așa cum reies din descrierea acestuia. Răspunsurile la aceste întrebări sunt apoi notate folosind un s

Care sunt cele mai bune întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile

Fie că ești un intervievator cu experiență sau te afli la început de drum, cel mai probabil îți dorești să găsești întrebările potrivite pentru toate tipurile de interviu pe care le susții. De la întrebările generale până la cele specifice postului, sunt multe opțiuni din care să alegi.