Skip to main content

Contribuie la librăria de HR

resurse HR, HR tools, recrutare


Ajută-ne să construim cea mai cuprinzătoare librărie gratuită de resurse pentru specialiștii și liderii de HR din România. Dacă știi întrebări de interviu testate cu succes, descrieri de job atractive sau alte resurse utile în activitatea de HR, ne-ar plăcea să aflăm ce funcționează cel mai bine pentru tine și să le adăugăm în colecția noastră.

În semn de recunoștință, răsplătim orice contribuție cu acces gratuit la Kitul esențial de interviu.

Cum pot contribui cu resurse de HR?

Pasul 1: Ne trimiți propunerea ta

Regula e simplă: dacă ai resurse care te ajută cu succes în munca de HR, ne-ar plăcea să le împărtășim cu 3000+ profesioniști care se inspiră din librăria noastră.

Apreciem în special contribuții în categoriile: Descrieri de joburi, Întrebări de interviu sau Modele de e-mail. Ni le poți trimite apăsând butonul de mai jos sau printr-un email la hello@mingle.ro.

Pasul 2: Îți trimitem kitul gratuit

kitul de interviu
Ce conține kitul? 🤩
  • Cum să structurezi un interviu
  • 51 de întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile
  • Scorecard de evaluare a candidaților
  • Exemplu mesaj de feedback după interviu
  • Model ofertă de angajare
Kitul esențial de interviu este un pachet de resurse care te ajută să ții interviuri de succes. Conține instrumentele de bază de care ai nevoie înainte, în timpul și după interviu. Astfel, te asiguri că pui întrebările potrivite, evaluezi obiectiv candidații și ajungi la concluziile corecte.

Pasul 3: Adăugăm la colecție cele mai bune sugestii

Primești o notificare când publicăm materialul propus de tine. Resursele din partea comunității vor apărea sub numele contribuitorilor.

Îți mulțumim că ne ajuți să creăm o experiență mai bună pentru comunitatea HR din România.


Top articole pentru HR

15 modele de e-mailuri esențiale în recrutare

În cele mai multe cazuri, recrutorii apelează la e-mail atunci când comunică sau interacționează cu candidații. E-mailurile devin astfel principalele modalități prin care poți contacta și păstra legătura cu candidații, de aceea este atât de important ca acestea să fie bine formulate.  În timp ce modelele de e-mail pot fi o armă secretă foarte valoroasă în economisirea timpului, ele trebuie personalizate cu grijă pentru a adresa nevoile individuale ale candidaților. Peste jumătate din candidați declară că o comunicare defectuoasă în procesul de recrutare ridică un semnal de alarmă cu privire la companie și i-ar putea determina să nu accepte oferta acesteia.  Dacă e-mailurile pe care le folosești în recrutare sunt incomplete sau sunt percepute drept mesaje standard, candidații ar putea ajunge să se simtă mai degrabă ca o povară decât ca potențiali angajați valoroși.  Modelele de e-mail sunt totuși un bun punct de plecare pentru simplificarea sarcinilor repetitive care vin odată cu comun

Care sunt cele mai bune întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile

Fie că ești un intervievator cu experiență sau te afli la început de drum, cel mai probabil îți dorești să găsești întrebările potrivite pentru toate tipurile de interviu pe care le susții. De la întrebările generale până la cele specifice postului, sunt multe opțiuni din care să alegi. 

Ghid de interviu: cum să susții un interviu structurat

Pentru a lua cea mai bună decizie de angajare, ai nevoie să evaluezi candidații în mod egal și să îi compari cu ușurință. Pentru asta, interviul structurat este cel mai bun instrument pe care îl poți folosi. Acesta îți permite să adresezi tuturor candidaților un set prestabilit de întrebări pe baza cărora să compari răspunsurile în mod obiectiv. În acest articol am inclus un ghid complet pentru susținerea unui interviu de angajare structurat, de la elementele pe care acesta trebuie să le conțină și până la pașii pe care să-i faci pentru a-l defini.   Ce este un interviu structurat? Interviul structurat este acel tip de interviu pentru care stabilești încă de la început întrebările pe care le vei adresa candidaților, ordinea lor și sistemul de notare pe care îl vei folosi pentru a îi evalua.  În cadrul unui astfel de interviu, întrebările adresate sunt strâns legate de cerințele de bază ale rolului, așa cum reies din descrierea acestuia. Răspunsurile la aceste întrebări sunt apoi notate

Cum să prezinți un angajat nou echipei (modele de e-mail)

Colegii noi sunt o veste bună. Iar veștile bune trebuie împărtășite și cu alții, pentru ca bucuria să fie mai mare.  De aceea, atunci când un angajat nou se alătură echipei, îi poți anunța venirea în întreaga companie. În felul acesta, nu numai că îi vei face pe noii angajați să se simtă bine-veniți, dar îți vei încuraja și colegii să înceapă o conversație cu aceștia.  Sunt multe moduri prin care poți prezenta un nou coleg în echipă. Cel mai ușor este să trimiți un e-mail de bun venit în prima zi de lucru a acestuia. Include câteva informații care îi vor ajuta pe ceilalți să afle mai multe și să aibă un punct de plecare pentru discuțiile de cunoaștere. Totodată, pe lângă e-mailul de prezentare, la fel de important este să îl informezi pe noul angajat la ce să se aștepte în primele zile de lucru. Pentru asta, îi poți trimite un e-mail cu câteva informații care îi vor fi utile pentru a se integra mai ușor și pentru a-i răspunde posibilelor întrebări. În acest articol vei găsi două mode