Skip to main content

Contribuie la librăria de HR

resurse HR, HR tools, recrutare


Ajută-ne să construim cea mai cuprinzătoare librărie gratuită de resurse pentru specialiștii și liderii de HR din România. Dacă știi întrebări de interviu testate cu succes, descrieri de job atractive sau alte resurse utile în activitatea de HR, ne-ar plăcea să aflăm ce funcționează cel mai bine pentru tine și să le adăugăm în colecția noastră.

În semn de recunoștință, răsplătim orice contribuție cu acces gratuit la Kitul esențial de interviu.

Cum pot contribui cu resurse de HR?

Pasul 1: Ne trimiți propunerea ta

Regula e simplă: dacă ai resurse care te ajută cu succes în munca de HR, ne-ar plăcea să le împărtășim cu 3000+ profesioniști care se inspiră din librăria noastră.

Apreciem în special contribuții în categoriile: Descrieri de joburi, Întrebări de interviu sau Modele de e-mail. Ni le poți trimite apăsând butonul de mai jos sau printr-un email la hello@mingle.ro.

Pasul 2: Îți trimitem kitul gratuit

kitul de interviu
Ce conține kitul? 🤩
  • Cum să structurezi un interviu
  • 51 de întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile
  • Scorecard de evaluare a candidaților
  • Exemplu mesaj de feedback după interviu
  • Model ofertă de angajare
Kitul esențial de interviu este un pachet de resurse care te ajută să ții interviuri de succes. Conține instrumentele de bază de care ai nevoie înainte, în timpul și după interviu. Astfel, te asiguri că pui întrebările potrivite, evaluezi obiectiv candidații și ajungi la concluziile corecte.

Pasul 3: Adăugăm la colecție cele mai bune sugestii

Primești o notificare când publicăm materialul propus de tine. Resursele din partea comunității vor apărea sub numele contribuitorilor.

Îți mulțumim că ne ajuți să creăm o experiență mai bună pentru comunitatea HR din România.


Top articole pentru HR

10 modele de e-mailuri esențiale în recrutare

85% dintre recrutori  apelează la e-mail drept canal principal de comunicare și interacțiune cu aplicanții. E-mailurile de recrutare sunt principalele – dacă nu singurele – modalități prin care poți contacta potențialii candidați, de aceea este atât de important ca acestea să fie bine formulate.  În timp ce modelele de e-mail pot fi o armă secretă foarte valoroasă în economisirea timpului, acestea trebuie personalizate cu grijă pentru a adresa nevoile individuale ale candidaților. Un  studiu efectuat de IBM  relevă că mai mult de 20% dintre candidați nu se simt bine informați în timpul procesului de recrutare, ceea ce contribuie la o experiență de angajare neplăcută. Dacă e-mailurile pe care le folosești în timpul recrutării sunt incomplete sau sunt percepute drept mesaje standard, candidații ar putea ajunge să se simtă mai degrabă ca o povară decât ca potențiali angajați valoroși.  Modelele de e-mail sunt totuși un bun punct de plecare pentru simplificarea sarcinilor repetitive care v

Care sunt cele mai bune întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile

Fie că ești un intervievator cu experiență sau te afli la început de drum, cel mai probabil îți dorești să găsești întrebările potrivite pentru toate tipurile de interviu pe care le susții. De la întrebările generale până la cele specifice postului, sunt multe opțiuni din care să alegi. 

Ghid de interviu: cum să susții un interviu structurat

Pentru a lua cea mai bună decizie de angajare, ai nevoie să evaluezi candidații în mod egal și să îi compari cu ușurință. Pentru asta, interviul structurat este cel mai bun instrument pe care îl poți folosi. Acesta îți permite să adresezi tuturor candidaților un set prestabilit de întrebări pe baza cărora să compari răspunsurile în mod obiectiv. În acest articol am inclus un ghid complet pentru susținerea unui interviu structurat, de la elementele pe care acesta trebuie să le conțină și până la pașii pe care să-i iei pentru a-l defini.  Ce este un interviu structurat? Interviul structurat este acel tip de interviu pentru care stabilești încă de la început întrebările pe care le vei adresa candidaților, ordinea lor și sistemul de notare pe care îl vei folosi pentru a îi evalua.  În cadrul unui astfel de interviu, întrebările adresate sunt strâns legate de cerințele de bază ale rolului, așa cum reies din descrierea acestuia. Răspunsurile la aceste întrebări sunt apoi notate folosind un s

Cum să scrii și să promovezi un anunț de angajare (și un model gratuit)

Înainte de a începe să lucrezi la anunțul de angajare și să-l promovezi, acordă-ți puțin timp pentru a „face cunoștință” cu candidatul modern. Ce trebuie să știi în mod special despre acesta este că cel mai probabil își caută job în mai multe locuri și că își folosește telefonul mobil pentru asta. Iar în timp ce site-urile de joburi continuă să fie principala sursă de căutare, mai mult de jumătate din candidați folosesc și platformele de social media pentru a-și găsi un job. Fă cunoștință cu candidatul modern În prezent, candidații petrec până la 15 ore pe săptămână căutându-și un nou loc de muncă, iar cel mai probabil își folosesc telefonul sau laptopul pentru asta. Mai mult de jumătate din căutările de joburi sunt făcute de pe mobil – de aceea angajatorii care construiesc un proces de aplicare optimizat pentru mobil au de două ori mai multe șanse să primească aplicații de calitate. Cum poți ajunge la candidați? Nu există o formulă magică în recrutare. Mai degrabă, există o varietate