Skip to main content

Contribuie la librăria de HR

resurse HR, HR tools, recrutare


Ajută-ne să construim cea mai cuprinzătoare librărie gratuită de resurse pentru specialiștii și liderii de HR din România. Dacă știi întrebări de interviu testate cu succes, descrieri de job atractive sau alte resurse utile în activitatea de HR, ne-ar plăcea să aflăm ce funcționează cel mai bine pentru tine și să le adăugăm în colecția noastră.

În semn de recunoștință, răsplătim orice contribuție cu acces gratuit la Kitul esențial de interviu.

Cum pot contribui cu resurse de HR?

Pasul 1: Ne trimiți propunerea ta

Regula e simplă: dacă ai resurse care te ajută cu succes în munca de HR, ne-ar plăcea să le împărtășim cu 3000+ profesioniști care se inspiră din librăria noastră.

Apreciem în special contribuții în categoriile: Descrieri de joburi, Întrebări de interviu sau Modele de e-mail. Ni le poți trimite apăsând butonul de mai jos sau printr-un email la hello@mingle.ro.

Pasul 2: Îți trimitem kitul gratuit

Ce conține kitul? 🤩
  • Cum să structurezi un interviu
  • 51 de întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile
  • Scorecard de evaluare a candidaților
  • Exemplu mesaj de feedback după interviu
  • Model ofertă de angajare
Kitul esențial de interviu este un pachet de resurse care te ajută să ții interviuri de succes. Conține instrumentele de bază de care ai nevoie înainte, în timpul și după interviu. Astfel, te asiguri că pui întrebările potrivite, evaluezi obiectiv candidații și ajungi la concluziile corecte.

Pasul 3: Adăugăm la colecție cele mai bune sugestii

Primești o notificare când publicăm materialul propus de tine. Resursele din partea comunității vor apărea sub numele contribuitorilor.

Îți mulțumim că ne ajuți să creăm o experiență mai bună pentru comunitatea HR din România.


Top articole pentru HR

10 modele de e-mailuri esențiale în recrutare

85% dintre recrutori  apelează la e-mail drept canal principal de comunicare și interacțiune cu aplicanții. E-mailurile de recrutare sunt principalele – dacă nu singurele – modalități prin care poți contacta potențialii candidați, de aceea este atât de important ca acestea să fie bine formulate.  În timp ce modelele de e-mail pot fi o armă secretă foarte valoroasă în economisirea timpului, acestea trebuie personalizate cu grijă pentru a adresa nevoile individuale ale candidaților. Un  studiu efectuat de IBM  relevă că mai mult de 20% dintre candidați nu se simt bine informați în timpul procesului de recrutare, ceea ce contribuie la o experiență de angajare neplăcută. Dacă e-mailurile pe care le folosești în timpul recrutării sunt incomplete sau sunt percepute drept mesaje standard, candidații ar putea ajunge să se simtă mai degrabă ca o povară decât ca potențiali angajați valoroși.  Modelele de e-mail sunt totuși un bun punct de plecare pentru simplificarea sarcinilor repetitive care v

Care sunt cele mai bune întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile

Fie că ești un intervievator cu experiență sau te afli la început de drum, cel mai probabil îți dorești să găsești întrebările potrivite pentru toate tipurile de interviu pe care le susții. De la întrebările generale până la cele specifice postului, sunt multe opțiuni din care să alegi. 

Modele de e-mail pentru activitățile de HR

Când lucrezi cu cei mai buni oameni, e important să comunici rapid, structurat și cu entuziasm. De la programarea interviurilor până la oferta finală și dincolo de ea, modelele noastre de e-mail te pot ajuta să le transmiți informațiile de care au nevoie, exact atunci când au nevoie de ele. Explorează lista de mai jos și descarcă gratuit fișierele dorite. E-mailuri pentru activitățile de HR Operaționale: E-mail de bun venit pentru angajații noi Recrutare prin recomandări: E-mail către angajați despre un post disponibil E-mail către angajați despre programul de recomandări Procesul de recrutare: Sourcing candidați pasivi Sourcing candidați respinși în trecut E-mail către un fost candidat despre o nouă oportunitate E-mail de răspuns după aplicare Respingere candidat după aplicație Stabilire screening telefonic Respingere candidat după interviu telefonic Invitație la interviu E-mail reminder interviu Solicitarea unor probe de lucru E-mail candidat după interviu de su

Onboarding-ul angajaților remote: un checklist pentru succes

Printre principalele provocări de HR, onboarding-ul noilor angajați se remarcă în mod special. În plus, dacă angajații lucrează remote, această sarcină devine cu atât mai dificilă – poate printre cele mai dificile sarcini de recrutare. Potrivit unui studiu realizat de TalentLMS , în 2019 doar 27% dintre organizații aveau un sistem de onboarding online. Însă, odată cu adoptarea muncii remote, desfășurarea online a onboarding-ului a devenit o necesitate: în prezent, 71% dintre organizații estimează că vor alege să lucreze și cu echipe remote pe lângă echipele locale. Această schimbare este îmbrățișată și de candidați: 77% dintre aceștia declară că ar accepta o ofertă de job fără să fi trecut pe la sediul companiei, iar 73% ar accepta jobul fără să fi cunoscut vreunul dintre colegi în persoană. Dacă munca de la distanță este un nou standard atât pentru angajați, cât și pentru angajatori, se va pune mai mult accentul pe onboarding-ul angajaților remote și pe implicarea acestora în echipă i