Skip to main content

Cum să imporți candidații găsiți pe LinkedIn în baza ta de date

addon linkedin

Dacă faci căutări pe LinkedIn, știi deja cât e de greu să găsești oamenii potriviți. Și e și mai greu să ții evidența candidaților găsiți și a discuțiilor cu fiecare. 

Cum te asiguri că nu i-a mai contactat și un alt coleg în trecut? Cum preiei informațiile de bază din profilul lor? Unde îți notezi detaliile precum așteptările salariale sau feedback-ul intern? 

La finalul zilei de lucru, cât timp ai petrecut făcând căutări efective și cât timp s-a dus pentru a-ți nota undeva candidații găsiți și detaliile lor?

O soluție mai bună pentru sourcing

Ai nevoie de instrumente mai bune pentru a-ți face treaba așa cum trebuie. Instrumente care să te scape de munca manuală, pentru ca tu să te poți ocupa de ceea ce contează mai mult: găsirea oamenilor potriviți.

De aceea am dezvoltat o extensie pentru LinkedIn ca parte din Mingle – softul prietenos de administrare a recrutării.

Cu ajutorul extensiei de LinkedIn, poți adăuga cu un click candidații valoroși în baza ta de date, poți verifica dacă au mai fost contactați în trecut și ai acces la toate detaliile și conversațiile într-un singur loc.

Cum să imporți candidații găsiți pe LinkedIn în baza ta de date

Folosind Mingle, poți importa ușor profilele candidaților găsiți pe LinkedIn în baza ta de date. Astfel, nu va mai trebui să te întrerupi din lucru ca să introduci manual candidații și vei ști din prima și dacă un candidat a mai fost contactat în trecut.

Iată cum funcționează:

  1. Adaugi candidații direct din pagina lor de profil de pe LinkedIn
  2. Verifici automat dacă un candidat există deja în baza de date
  3. Ai acces la toate informațiile în pagina candidatului din Mingle

1. Importă profilele de LinkedIn direct în baza ta de date

Atunci când găsești un candidat cu potențial, îl poți adăuga în Mingle direct din profilul său de LinkedIn.

Trebuie doar să dai click pe iconița Mingle din bara de extensii. Poți prelua profilul așa cum e, sau poți alege să mai completezi și alte informații adiționale.

Apasă butonul „Add candidate” și gata! Candidatul a fost preluat în baza ta de date.

linkedin addon

O soluție și pentru LinkedIn Recruiter

Extensia funcționează și pentru produsele LinkedIn Recruiter, urmând aceiași pași:

linkedin recruiter addonPS – Pentru a putea folosi extensia, trebuie să ai un abonament activ Mingle. Află mai multe pe mingle.ro sau hai să ne-auzim!

2. Verifică automat dacă un candidat există deja în baza ta de date

Dacă un candidat pe care vrei să-l contactezi există deja în baza ta de date, vei primi această notificare direct din extensie.

linkedin addonNavighează direct către pagina candidatului din Mingle pentru a vedea dacă a mai fost contactat de altcineva în trecut sau ca să accesezi și alte detalii.

3. Vizualizează candidații în baza ta de date

Odată adăugați în Mingle, candidații din LinkedIn vor avea propria pagină de profil în Mingle. 

Aici poți vizualiza atât datele care au fost preluate din profilul lor de LinkedIn, cât și alte informații interne: comentarii sau feedback, evoluția în procesul de recrutare și alte date utile.

profil candidat mingle

Caută, măsoară, repetă

Candidații preluați în baza de date sunt ușor de căutat, filtrat și măsurat, pentru ca tu să poți avea o vedere de ansamblu asupra muncii de sourcing.

Folosind rapoartele în timp real, poți vedea câți candidați au fost adăugați și contactați de fiecare membru al echipei, câte răspunsuri pozitive ați primit și care e evoluția lor în procesul de recrutare.

rapoarte recrutare mingle


O soluție rapidă pentru o muncă anevoioasă

Să găsești și să organizezi candidații de pe LinkedIn îți ocupă mai mult timp decât încape într-o zi normală de lucru.

Cu toate lucrurile pe care le ai de făcut, e ineficient să te întrerupi mereu ca să adaugi manual candidații în baza ta de date.

Din fericire, există moduri mai simple prin care poți să ții evidența candidaților cu potențial și a discuțiilor cu aceștia.

Folosind extensia pentru LinkedIn de la Mingle, poți să adaugi cu un click candidații valoroși în baza ta de date și să vizualizezi în același timp istoricul lor și dacă au mai fost contactați în trecut.

Gata de un upgrade?

Să imporți candidații găsiți pe LinkedIn în baza ta de date este doar una dintre sarcinile manuale pe care le poți automatiza cu Mingle.

Dacă îți dorești un software complet de recrutare, Mingle este aplicația modernă și prietenoasă care te va ajuta să salvezi timp, să ai o vizibilitate mai bună și să administrezi candidații din toate sursele într-un singur loc. În plus, este ușor de învățat și folosit, iar echipa noastră va fi alături de tine la fiecare pas.

Programează un demo și află cum poți face recrutarea mai ușoară și mai plăcută folosind Mingle - aplicația care muncește pentru tine și în care îți place să muncești.

Comments

Top articole pentru HR

10 modele de e-mailuri esențiale în recrutare

85% dintre recrutori  apelează la e-mail drept canal principal de comunicare și interacțiune cu aplicanții. E-mailurile de recrutare sunt principalele – dacă nu singurele – modalități prin care poți contacta potențialii candidați, de aceea este atât de important ca acestea să fie bine formulate.  În timp ce modelele de e-mail pot fi o armă secretă foarte valoroasă în economisirea timpului, acestea trebuie personalizate cu grijă pentru a adresa nevoile individuale ale candidaților. Un  studiu efectuat de IBM  relevă că mai mult de 20% dintre candidați nu se simt bine informați în timpul procesului de recrutare, ceea ce contribuie la o experiență de angajare neplăcută. Dacă e-mailurile pe care le folosești în timpul recrutării sunt incomplete sau sunt percepute drept mesaje standard, candidații ar putea ajunge să se simtă mai degrabă ca o povară decât ca potențiali angajați valoroși.  Modelele de e-mail sunt totuși un bun punct de plecare pentru simplificarea sarcinilor repetitive care v

Care sunt cele mai bune întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile

Fie că ești un intervievator cu experiență sau te afli la început de drum, cel mai probabil îți dorești să găsești întrebările potrivite pentru toate tipurile de interviu pe care le susții. De la întrebările generale până la cele specifice postului, sunt multe opțiuni din care să alegi. 

Ghid de interviu: cum să susții un interviu structurat

Pentru a lua cea mai bună decizie de angajare, ai nevoie să evaluezi candidații în mod egal și să îi compari cu ușurință. Pentru asta, interviul structurat este cel mai bun instrument pe care îl poți folosi. Acesta îți permite să adresezi tuturor candidaților un set prestabilit de întrebări pe baza cărora să compari răspunsurile în mod obiectiv. În acest articol am inclus un ghid complet pentru susținerea unui interviu structurat, de la elementele pe care acesta trebuie să le conțină și până la pașii pe care să-i iei pentru a-l defini.  Ce este un interviu structurat? Interviul structurat este acel tip de interviu pentru care stabilești încă de la început întrebările pe care le vei adresa candidaților, ordinea lor și sistemul de notare pe care îl vei folosi pentru a îi evalua.  În cadrul unui astfel de interviu, întrebările adresate sunt strâns legate de cerințele de bază ale rolului, așa cum reies din descrierea acestuia. Răspunsurile la aceste întrebări sunt apoi notate folosind un s

Cum să scrii și să promovezi un anunț de angajare (și un model gratuit)

Înainte de a începe să lucrezi la anunțul de angajare și să-l promovezi, acordă-ți puțin timp pentru a „face cunoștință” cu candidatul modern. Ce trebuie să știi în mod special despre acesta este că cel mai probabil își caută job în mai multe locuri și că își folosește telefonul mobil pentru asta. Iar în timp ce site-urile de joburi continuă să fie principala sursă de căutare, mai mult de jumătate din candidați folosesc și platformele de social media pentru a-și găsi un job. Fă cunoștință cu candidatul modern În prezent, candidații petrec până la 15 ore pe săptămână căutându-și un nou loc de muncă, iar cel mai probabil își folosesc telefonul sau laptopul pentru asta. Mai mult de jumătate din căutările de joburi sunt făcute de pe mobil – de aceea angajatorii care construiesc un proces de aplicare optimizat pentru mobil au de două ori mai multe șanse să primească aplicații de calitate. Cum poți ajunge la candidați? Nu există o formulă magică în recrutare. Mai degrabă, există o varietate