Skip to main content

Indicatori de recrutare pentru 2023 [Raport gratuit]

indicatori de recrutare 2023Anul trecut, peste 300 de utilizatori din 35 de companii au angajat 1.700 de candidați folosind Mingle - aplicația prietenoasă pentru digitalizarea recrutării. În total au gestionat 200.000 de candidați, cu care au susținut mai mult de 10.000 de teste și interviuri.

Pornind de la activitatea lor, am strâns datele într-un raport în care ne-am propus să răspundem la următoarele întrebări:
  • Cât durează să ocupi un rol?
  • De câți candidați ai nevoie pentru a face o angajare?
  • Care sunt cele mai bune surse de recrutare?
  • Ce așteptări salariale au candidații?
Descarcă de mai jos raportul „Puncte de reper în recrutare pentru 2023” pentru a afla răspunsurile detaliate la aceste întrebări și ce acțiuni poți lua pentru a-ți îmbunătăți indicatorii de recrutare ⬇️

indicatori de recrutare 2023Folosește datele din acest raport pentru a-ți optimiza procesul de recrutare. Iată cum:
  • Vezi cum te compari cu alte companii
  • Descoperi ce trebuie să îmbunătățești
  • Investești în inițiativele care au sens pentru tine

Principalii indicatori de recrutare

benchmarks recrutare 2023
Analizând datele, am identificat câțiva indicatori care oferă o imagine mai clară asupra proceselor de recrutare. Aceștia se referă la:

Cât durează să ocupi un rol?

Companiile s-au mișcat mai repede în 2022 decât în anul precedent: în medie, durata de recrutare pentru toate rolurile a fost de 48 de zile, cu 6 zile mai scurtă decât în anul anterior.

Însă asta nu e valabil pentru toate industriile: în IT, timpii de recrutare au rămas aceiași, cu valori de 2 sau de 3 ori mai mari decât în industriile de Retail sau BPO.

time to hire

De câți aplicanți ai nevoie pentru o angajare?

În medie, un anunț atrage 260 de aplicanți (în jur de 13% dintre cei care vizualizează un job aleg să și aplice pentru acesta).

Dintre aplicanți, 10% ajung la interviu și 31% dintre cei intervievați sunt și ofertați. Pentru a face o angajare, este nevoie de aproximativ 74 de candidați - însă acest număr diferă foarte mult în funcție de industrie.

benchmarks recrutare 2023
Care sunt cele mai bune canale de recrutare?

Site-urile de joburi sunt cele mai populare canale de recrutare, acoperind 60% din angajări. Pe lângă acestea, recomandările interne sunt și ele la rândul lor surse foarte bune de candidați calificați, acoperind aproape 30% din angajări.

Analizând însă rata de conversie a aplicanților din fiecare sursă, am descoperit că deși site-urile de joburi aduc cei mai mulți aplicanți, doar 14% dintre aceștia sunt considerați potriviți pentru rol. Prin comparație, candidații veniți din recomandări interne sunt de 5 ori mai relevanți (70% dintre recomandările primite sunt potrivite pentru rol).

canale de recrutareStrategia ta pentru 2023

Descarcă raportul gratuit pentru a vizualiza toți indicatorii de recrutare și ce strategii să pui la punct pentru a-i îmbunătăți.

Astfel, îți vei contura planul de acțiune pentru 2023:
  • Calculează indicatorii procesului tău de recrutare și vezi cum te plasezi în industria ta
  • Descoperă indicatorii care ar trebui îmbunătățiți
  • Alege 2-3 aspecte importante și relevante pentru compania ta. Acestea sunt inițiativele în care să investești anul acesta.
indicatori de recrutare 2023

Comments

Top articole pentru HR

10 modele de e-mailuri esențiale în recrutare

85% dintre recrutori  apelează la e-mail drept canal principal de comunicare și interacțiune cu aplicanții. E-mailurile de recrutare sunt principalele – dacă nu singurele – modalități prin care poți contacta potențialii candidați, de aceea este atât de important ca acestea să fie bine formulate.  În timp ce modelele de e-mail pot fi o armă secretă foarte valoroasă în economisirea timpului, acestea trebuie personalizate cu grijă pentru a adresa nevoile individuale ale candidaților. Un  studiu efectuat de IBM  relevă că mai mult de 20% dintre candidați nu se simt bine informați în timpul procesului de recrutare, ceea ce contribuie la o experiență de angajare neplăcută. Dacă e-mailurile pe care le folosești în timpul recrutării sunt incomplete sau sunt percepute drept mesaje standard, candidații ar putea ajunge să se simtă mai degrabă ca o povară decât ca potențiali angajați valoroși.  Modelele de e-mail sunt totuși un bun punct de plecare pentru simplificarea sarcinilor repetitive care v

Care sunt cele mai bune întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile

Fie că ești un intervievator cu experiență sau te afli la început de drum, cel mai probabil îți dorești să găsești întrebările potrivite pentru toate tipurile de interviu pe care le susții. De la întrebările generale până la cele specifice postului, sunt multe opțiuni din care să alegi. 

Ghid de interviu: cum să susții un interviu structurat

Pentru a lua cea mai bună decizie de angajare, ai nevoie să evaluezi candidații în mod egal și să îi compari cu ușurință. Pentru asta, interviul structurat este cel mai bun instrument pe care îl poți folosi. Acesta îți permite să adresezi tuturor candidaților un set prestabilit de întrebări pe baza cărora să compari răspunsurile în mod obiectiv. În acest articol am inclus un ghid complet pentru susținerea unui interviu structurat, de la elementele pe care acesta trebuie să le conțină și până la pașii pe care să-i iei pentru a-l defini.  Ce este un interviu structurat? Interviul structurat este acel tip de interviu pentru care stabilești încă de la început întrebările pe care le vei adresa candidaților, ordinea lor și sistemul de notare pe care îl vei folosi pentru a îi evalua.  În cadrul unui astfel de interviu, întrebările adresate sunt strâns legate de cerințele de bază ale rolului, așa cum reies din descrierea acestuia. Răspunsurile la aceste întrebări sunt apoi notate folosind un s

Cum să scrii și să promovezi un anunț de angajare (și un model gratuit)

Înainte de a începe să lucrezi la anunțul de angajare și să-l promovezi, acordă-ți puțin timp pentru a „face cunoștință” cu candidatul modern. Ce trebuie să știi în mod special despre acesta este că cel mai probabil își caută job în mai multe locuri și că își folosește telefonul mobil pentru asta. Iar în timp ce site-urile de joburi continuă să fie principala sursă de căutare, mai mult de jumătate din candidați folosesc și platformele de social media pentru a-și găsi un job. Fă cunoștință cu candidatul modern În prezent, candidații petrec până la 15 ore pe săptămână căutându-și un nou loc de muncă, iar cel mai probabil își folosesc telefonul sau laptopul pentru asta. Mai mult de jumătate din căutările de joburi sunt făcute de pe mobil – de aceea angajatorii care construiesc un proces de aplicare optimizat pentru mobil au de două ori mai multe șanse să primească aplicații de calitate. Cum poți ajunge la candidați? Nu există o formulă magică în recrutare. Mai degrabă, există o varietate