Skip to main content

Cum a redus E.ON Asist Complet timpul de angajare folosind Mingle

studiu de caz EON Mingle

Cu peste 10 angajări făcute în fiecare lună, munca de recrutare din E.ON Asist Complet era greu de gestionat fără un software de recrutare.

Ionela Mureșan, Specialist Recrutare & Training, simțea că pierde mult timp cu sarcinile manuale și că nu are o vizibilitate bună asupra candidaților. 

A ales să implementeze Mingle pentru că e ușor de folosit, are un preț accesibil și este integrat cu eJobs și OLX, site-urile pe care le folosește cel mai des.

Testimonial EON Mingle
studiu de caz EON Mingle



Voiau să reducă munca manuală și să poată scoate mai multe rapoarte

Cu peste 10 angajări făcute în fiecare lună, Ionela Mureșan, Specialist de Recrutare în cadrul E.ON Asist Complet, căuta un mod mai eficient prin care să-și organizeze joburile și baza de candidați.

Simțea că pierde mult timp cu sarcini manuale, repetitive și că nu are vizibilitate asupra candidaților și a procesului.

Cel mai greu îi era să pună anunțurile pe site-urile de joburi și să gestioneze aplicările primite pentru fiecare. Îi lua câteva zile să formuleze anunțurile și să le posteze pe eJobs și OLX, iar atunci când primea aplicații nu-și putea da seama cu ușurință dacă unii candidați au mai aplicat și pe alte canale sau pentru alte joburi.

Ajungea să facă aceeași muncă de două ori și să piardă unii candidați din proces. Ca să poată face față volumului de recrutare, lucra frecvent după program ca să parcurgă toate CV-urile primite.

Iar când voia să vadă statusul proiectelor în curs, îi era aproape imposibil să scoată rapoarte relevante. Toate informațiile erau ținute pe site-urile de joburi și era nevoită să intre pe site fiecare în parte, să numere câți candidați a primit, să treacă datele într-un Excel și să calculeze indicatorii manual. În afară de numărul de aplicări, nu putea măsura cât au stat candidații în proces sau care erau ratele de conversie a acestora dintr-o etapă în alta.

Când Monica Filpișan s-a alăturat echipei ca HR Manager, și-a dat seama că munca Ionelei ar putea fi ușurată cu ajutorul unui software de recrutare.

Monica lucrase înainte la Azomureș, unde a participat la un demo al aplicației Mingle. Când echipa de HR din Azomureș a implementat Mingle ca software de recrutare, Monica se mutase deja la E.ON. Rămăsese însă impresionată de cât de ușor de folosit era aplicația și de cât putea să simplifice munca de recrutare. Așa că i-a propus Ionelei să participe împreună la un demo.

Au ales Mingle pentru că e ușor de folosit, iar echipa este deschisă la feedback

Pentru a lua o decizie, au mai luat în considerare și un alt software de recrutare global. În cele din urmă, au ales să implementeze Mingle pentru că:
  • Prețul abonamentului e mai accesibil. La Mingle nu era nevoie să plătească un cost adițional pentru implementare, așa cum era cazul pentru celălalt soft.
  • E o soluție dedicată pentru recrutare, acoperind astfel foarte bine toate funcționalitățile necesare pentru această activitate.
  • Echipa este deschisă la feedback și ține cont de cerințele clienților în dezvoltarea produsului.
  • Au parte de consultanță și support rapid printr-un Account Manager dedicat, la care pot apela oricând pentru ajutor.

Implementarea s-a făcut de pe-o zi pe alta și au învățat rapid să folosească aplicația

Ce i-a plăcut Ionelei cel mai mult la Mingle e că de la început a mers cum trebuie. Nu au fost bug-uri sau alte probleme, iar implementarea a fost extrem de rapidă – mai rapidă decât se aștepta. A fost nevoie doar de o oră pentru configurare și training, după care a putut deja să înceapă să folosească aplicația.

În 2 săptămâni și-a mutat deja toată activitatea în Mingle și nu mai folosea niciun alt tool în paralel. Asta a fost în aprilie 2022. Acum, la un an și jumătate după, folosește aplicația în fiecare zi.

Testimonial EON Mingle

Ce s-a îmbunătățit de când folosește Mingle

De un an și jumătate de când folosește aplicația, Ionela a angajat 180 de oameni – din care 130 doar în ultimul an. Uitându-se la aceste cifre, își dă seama că nu s-ar fi putut descurca la fel de bine fără un software de recrutare.

Petrece mai puțin timp pe munca manuală

Ionela și-a dat seama că acum nu mai pierde atât de mult timp pe task-uri manuale. Dacă înainte petrecea câteva zile să-și organizeze anunțurile de joburi și să le posteze, acum le ține pe toate într-un singur loc și le publică mult mai rapid, direct din aplicație.

Pentru că Mingle este integrat cu eJobs și OLX, platformele de joburi pe care le folosește, nu mai trebuie să intre pe fiecare site în parte pentru a posta anunțurile sau pentru a vedea aplicanții. Folosește doar aplicația pentru asta, unde primește automat și candidații din toate sursele.

În felul acesta, îi e mai ușor să urmărească ce joburi sunt active și pe ce site-uri sunt publicate, inclusiv să analizeze performanța acestora cu ajutorul rapoartelor în timp real.

Testimonial EON Mingle


Are acces la rapoarte avansate fără să fie nevoie să colecteze și să prelucreze manual datele

O altă problemă pe care o întâmpina Ionela înainte era că nu putea scoate rapoarte de recrutare foarte detaliate, pentru că nu avea acces ușor la date. Informațiile erau ținute descentralizat, pe fiecare site de joburi în parte, iar când voia să scoată un raport ajungea să facă multă muncă manuală.

Un alt minus era că indicatorii pe care îi calcula nu erau foarte avansați și nu îi spuneau multe despre procesul de recrutare în sine. Practic, putea calcula câți aplicanți a primit și câte angajări a făcut, dar nu era ușor să măsoare cât timp au petrecut aceștia în proces sau cum s-au convertit dintr-o etapă în alta. Cu Mingle, are acces la acești indicatori în timp real și poate analiza evoluția lor în timp.

Testimonial EON Mingle

Face mai repede screening-ul CV-urilor și a redus timpul de recrutare

Pentru că înainte își organiza aplicanții direct pe site-urile de joburi, îi era dificil să evalueze toate CV-urile la timp. De multe ori, candidații aplicau pe mai multe site-uri sau pentru mai multe joburi în același timp, așa că ajungea să facă aceeași muncă de două ori.

În Mingle, primind într-un singur loc candidații din toate sursele și pentru toate joburile, a descoperit că poate scoate la suprafață mult mai ușor CV-urile potrivite pentru a-i trece mai rapid în etapa următoare.

Doar pune un filtru pe pozițiile pentru care se grăbește și pe criteriile necesare pentru rol (cum ar fi experiența de lucru sau domeniul de activitate) și are o selecție de candidați relevanți pe care îi poate programa la interviu. Aplicația găsește automat aplicațiile multiple ale aceluiași candidat, așa că nu i se mai întâmplă să treacă de mai multe ori prin același CV și să-și dubleze munca.

Testimonial EON Mingle

Gestionează automat recomandările și bonusurile de plătit

Pentru E.ON Asist Complet, recomandările interne sunt una dintre cele mai bune surse de candidați calificați. Dacă înainte Ionela le ținea evidența într-un Excel separat, acum primește toate recomandările direct în Mingle, iar bonusurile de plătit se calculează automat pentru candidații angajați. Astfel, în fiecare lună primește notificări cu bonusurile de plătit în luna respectivă și colegii care trebuie să le primească.

Gata de un upgrade?

Nu muncești atât de mult căutând cei mai buni candidați doar ca să-i pierzi într-un teanc de CV-uri. Cu Mingle poți să rămâi în control organizând joburile, candidații și rapoartele într-o aplicație intuitivă și ușor de folosit. E exact ce ai nevoie ca să-ți eliberezi programul și să te simți mai bine la lucru.

Programează un demo și descoperă cum Mingle te poate ajuta să-ți faci treaba mai bine, cu mai puțin efort.

Comments

Top articole pentru HR

10 modele de e-mailuri esențiale în recrutare

85% dintre recrutori  apelează la e-mail drept canal principal de comunicare și interacțiune cu aplicanții. E-mailurile de recrutare sunt principalele – dacă nu singurele – modalități prin care poți contacta potențialii candidați, de aceea este atât de important ca acestea să fie bine formulate.  În timp ce modelele de e-mail pot fi o armă secretă foarte valoroasă în economisirea timpului, acestea trebuie personalizate cu grijă pentru a adresa nevoile individuale ale candidaților. Un  studiu efectuat de IBM  relevă că mai mult de 20% dintre candidați nu se simt bine informați în timpul procesului de recrutare, ceea ce contribuie la o experiență de angajare neplăcută. Dacă e-mailurile pe care le folosești în timpul recrutării sunt incomplete sau sunt percepute drept mesaje standard, candidații ar putea ajunge să se simtă mai degrabă ca o povară decât ca potențiali angajați valoroși.  Modelele de e-mail sunt totuși un bun punct de plecare pentru simplificarea sarcinilor repetitive care v

Cum să scrii și să promovezi un anunț de angajare (și un model gratuit)

Înainte de a începe să lucrezi la anunțul de angajare și să-l promovezi, acordă-ți puțin timp pentru a „face cunoștință” cu candidatul modern. Ce trebuie să știi în mod special despre acesta este că cel mai probabil își caută job în mai multe locuri și că își folosește telefonul mobil pentru asta. Iar în timp ce site-urile de joburi continuă să fie principala sursă de căutare, mai mult de jumătate din candidați folosesc și platformele de social media pentru a-și găsi un job. Fă cunoștință cu candidatul modern În prezent, candidații petrec până la 15 ore pe săptămână căutându-și un nou loc de muncă, iar cel mai probabil își folosesc telefonul sau laptopul pentru asta. Mai mult de jumătate din căutările de joburi sunt făcute de pe mobil – de aceea angajatorii care construiesc un proces de aplicare optimizat pentru mobil au de două ori mai multe șanse să primească aplicații de calitate. Cum poți ajunge la candidați? Nu există o formulă magică în recrutare. Mai degrabă, există o varietate

Ghid de interviu: cum să susții un interviu structurat

Pentru a lua cea mai bună decizie de angajare, ai nevoie să evaluezi candidații în mod egal și să îi compari cu ușurință. Pentru asta, interviul structurat este cel mai bun instrument pe care îl poți folosi. Acesta îți permite să adresezi tuturor candidaților un set prestabilit de întrebări pe baza cărora să compari răspunsurile în mod obiectiv. În acest articol am inclus un ghid complet pentru susținerea unui interviu structurat, de la elementele pe care acesta trebuie să le conțină și până la pașii pe care să-i iei pentru a-l defini.  Ce este un interviu structurat? Interviul structurat este acel tip de interviu pentru care stabilești încă de la început întrebările pe care le vei adresa candidaților, ordinea lor și sistemul de notare pe care îl vei folosi pentru a îi evalua.  În cadrul unui astfel de interviu, întrebările adresate sunt strâns legate de cerințele de bază ale rolului, așa cum reies din descrierea acestuia. Răspunsurile la aceste întrebări sunt apoi notate folosind un s

Care sunt cele mai bune întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile

Fie că ești un intervievator cu experiență sau te afli la început de drum, cel mai probabil îți dorești să găsești întrebările potrivite pentru toate tipurile de interviu pe care le susții. De la întrebările generale până la cele specifice postului, sunt multe opțiuni din care să alegi.