Skip to main content

Cum colaborează echipa de recrutare din CEC Bank cu managerii folosind Mingle

Studiu de caz CEC Bank Mingle



CEC Bank a implementat Mingle în urmă cu un an, deoarece echipa de recrutare voia să organizeze toate informațiile de recrutare într-un singur loc, să colaboreze mai ușor cu managerii și să poată urmări statusul și istoricul candidaților.

Când au decis să folosească un software de recrutare, au analizat mai multe opțiuni. Mingle a fost alegerea finală datorită ușurinței de utilizare (importantă pentru lucrul cu managerii) și a secțiunii de raportare oferite.

Acum, la un an de la implementare, atât recrutorii, cât și managerii de echipe intră zilnic pe platformă, analizează CV-urile și oferă feedback după interviuri.

Studiu de caz CEC Bank

Cum folosește echipa CEC Bank softul de recrutare Mingle

Am vorbit cu Mihaela Preda, Head of Recruitment & Employer Branding în cadrul CEC Bank, despre cum au ales să folosească Mingle și cum l-au integrat în fluxurile lor de lucru. Mihaela se ocupă de strategia de recrutare și de employer branding la nivel de centrală și rețea teritorială a băncii. Iată ce ne-a povestit ea:

De ce ați vrut să implementați un software de recrutare?

Înainte să folosim Mingle nu aveam toate informațiile necesare în recrutare într-un singur loc. Era un proces dificil, pe care îl gestionam cu resurse interne - foloseam diverse tool-uri pentru diverse etape.

Principalele provocări cu care ne confruntam erau timpul mai lung necesar pentru update-uri, dificultatea de a face tracking pe aplicații de-a lungul timpului și comunicarea cu Hiring Managerii, care nu aveau vizibilitate în proces.

De asemenea, mai era și partea de raportare, care însemna un efort considerabil pentru a aduna date din surse diferite.

În plus, ca manager, am nevoie de vizibilitate pe toate procesele de recrutare, în orice moment, pentru a analiza și identifica zonele unde întâmpinăm dificultăți sau unde putem optimiza procesul. Mingle m-a ajutat să reduc semnificativ timpul alocat centralizării informației, a eliminat pierderea datelor și comunicarea fragmentată dintre echipe. Întregul proces a devenit mai rapid, mai structurat.


Testimonial Mingle

Ce v-a convins să alegeți Mingle?

Întrucât vorbim de recrutare de volum, a contat faptul că platforma adresa nevoia noastră de a organiza cât mai eficient activitatea de recrutare, de a avea acces facil, în orice moment, la informații despre statusul proiectelor. Dar și de a reduce timpul pe care recruiterii îl alocau promovării rolurilor disponibile pe diverse canale, centralizării aplicațiilor și comunicării cu Hiring Managerii.

Un alt factor important în alegerea Mingle l-a constituit faptul că Hiring Managerii pot avea acces în timp real la proiectele lor: pot vedea candidații, statusul acestora, pot vizualiza și lăsa feedback.

În plus, platforma Mingle este user friendly, intuitivă, iar secțiunea dedicată raportării ne ajută să avem un overview asupra etapelor din proces și KPI-urilor.

Alegerea Mingle a fost o decizie de echipă, pe care am luat-o în urma prezentării produsului și a sesiunilor de discuții avute cu voi, dar și a analizei ulterioare cost-beneficiu. Toate aceste informații ne-au ajutat să construim o argumentație prin care să susținem achiziția.

Testimonial CEC Bank Mingle


Cum a fost experiența implementării Mingle?

Mingle este un produs ușor de utilizat și intuitiv, se vede că a fost gândit având în vedere perspectiva tuturor celor implicați în procesele de recrutare. Personal, sunt orientată către eficientizare și către folosirea tehnologiei în acest scop, de aceea am fost foarte entuziasmată de Mingle încă din primele zile.

Colegele din echipa de recrutare împărtășesc aceeași pasiune pentru nou si utilizarea tehnologiei pentru a le ușura munca. Iar colegii implicați în procesele de recrutare, atât cei din centrală cât și din sucursale, au îmbrățișat rapid schimbarea modului de lucru. 

Acum, la aproape un an de la implementare, pot spune că cei mai mulți intră zilnic pe platformă, analizează CV-urile recomandate de recrutori și oferă feedback după interviuri.


Testimonial CEC Bank Mingle


Ce îți place cel mai mult la Mingle?

Rapoartele sunt funcționalitatea mea preferată. Noi ne uităm la Time to hire, la conversia candidaților și timpul petrecut în diferitele etape de recrutare, la cele mai eficiente canale de promovare în funcție de tipurile de roluri și la nivelul de încărcare al fiecărui coleg in parte.

Am apreciat încă de la început oamenii din echipa Mingle. Și flexibilitatea lor de a customiza platforma în funcție de nevoile noastre și de a aduce în timp mici modificări, în funcție de feedbackul pe care l-am oferit. Iar produsul creat de ei ne este de un real folos!

Testimonial CEC Bank Mingle


Ești gata să încerci Mingle?


Nu muncești atât de mult căutând cei mai buni candidați doar ca să-i pierzi într-un teanc de CV-uri. Cu Mingle poți să rămâi în control organizând joburile, candidații și rapoartele într-o aplicație intuitivă și ușor de folosit. E exact ce ai nevoie ca să-ți eliberezi programul și să te simți mai bine la lucru.

Programează un demo și descoperă cum Mingle te poate ajuta să-ți faci treaba mai bine, cu mai puțin efort.

Comments

Top articole pentru HR

Ghid de interviu: cum să susții un interviu structurat

Pentru a lua cea mai bună decizie de angajare, ai nevoie să evaluezi candidații în mod egal și să îi compari cu ușurință. Pentru asta, interviul structurat este cel mai bun instrument pe care îl poți folosi. Acesta îți permite să adresezi tuturor candidaților un set prestabilit de întrebări pe baza cărora să compari răspunsurile în mod obiectiv. În acest articol am inclus un ghid complet pentru susținerea unui interviu de angajare structurat, de la elementele pe care acesta trebuie să le conțină și până la pașii pe care să-i faci pentru a-l defini.   Ce este un interviu structurat? Interviul structurat este acel tip de interviu pentru care stabilești încă de la început întrebările pe care le vei adresa candidaților, ordinea lor și sistemul de notare pe care îl vei folosi pentru a îi evalua.  În cadrul unui astfel de interviu, întrebările adresate sunt strâns legate de cerințele de bază ale rolului, așa cum reies din descrierea acestuia. Răspunsurile la aceste întrebări su...

Care sunt cele mai bune întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile

Fie că ești un intervievator cu experiență sau te afli la început de drum, cel mai probabil îți dorești să găsești întrebările potrivite pentru toate tipurile de interviu pe care le susții. De la întrebările generale până la cele specifice postului, sunt multe opțiuni din care să alegi.  Cele mai bune întrebări diferă de rolul pentru care recrutezi, de tipul de interviu pe care îl susții și de abilitățile pe care dorești să le evaluezi. Iar găsirea acestora necesită puțină muncă de cercetare și deliberare, dar și câteva încercări eșuate până la găsirea variantelor optime. Pentru a veni în sprijinul eforturilor tale, am pus la punct acest ghid cuprinzător din care vei afla: 1. Ce să faci înainte de a susține primele interviuri 2. Care sunt tipurile de interviuri și întrebările pentru fiecare 3. Ce întrebări să folosești în funcție de abilitățile evaluate 4. Ce întrebări de interviu nu ar trebui să adresezi 5. Cum să structurezi interviurile și să asiguri cursivitatea interviu...

15 modele de e-mailuri esențiale în recrutare

În cele mai multe cazuri, recrutorii apelează la e-mail atunci când comunică sau interacționează cu candidații. E-mailurile devin astfel principalele modalități prin care poți contacta și păstra legătura cu candidații, de aceea este atât de important ca acestea să fie bine formulate.  În timp ce modelele de e-mail pot fi o armă secretă foarte valoroasă în economisirea timpului, ele trebuie personalizate cu grijă pentru a adresa nevoile individuale ale candidaților. Peste jumătate din candidați declară că o comunicare defectuoasă în procesul de recrutare ridică un semnal de alarmă cu privire la companie și i-ar putea determina să nu accepte oferta acesteia.  Dacă e-mailurile pe care le folosești în recrutare sunt incomplete sau sunt percepute drept mesaje standard, candidații ar putea ajunge să se simtă mai degrabă ca o povară decât ca potențiali angajați valoroși.  Modelele de e-mail sunt totuși un bun punct de plecare pentru simplificarea sarcinilor repetitive care vin ...

Cum să prezinți un angajat nou echipei (modele de e-mail)

Colegii noi sunt o veste bună. Iar veștile bune trebuie împărtășite și cu alții, pentru ca bucuria să fie mai mare.  De aceea, atunci când un angajat nou se alătură echipei, îi poți anunța venirea în întreaga companie. În felul acesta, nu numai că îi vei face pe noii angajați să se simtă bine-veniți, dar îți vei încuraja și colegii să înceapă o conversație cu aceștia.  Sunt multe moduri prin care poți prezenta un nou coleg în echipă. Cel mai ușor este să trimiți un e-mail de bun venit în prima zi de lucru a acestuia. Include câteva informații care îi vor ajuta pe ceilalți să afle mai multe și să aibă un punct de plecare pentru discuțiile de cunoaștere. Totodată, pe lângă e-mailul de prezentare, la fel de important este să îl informezi pe noul angajat la ce să se aștepte în primele zile de lucru. Pentru asta, îi poți trimite un e-mail cu câteva informații care îi vor fi utile pentru a se integra mai ușor și pentru a-i răspunde posibilelor întrebări. În acest articol vei găsi ...