Skip to main content

Provocări în atragerea candidaților - statistici și tendințe în HR [Infographic]

atragerea candidatilor, recrutare, candidate attraction, talent acquisition, candidate experience

În atragerea candidaților de top, echipele de HR se confruntă cu o serie de provocări care încetinesc procesele de recrutare și afectează experiența candidaților - iar astfel, modul în care aceștia percep organizația. 

Procesele de recrutare îndelungate, costurile crescute per angajare și lipsa vizibilității asupra candidaților din pipeline determină companiile să găsească modalități mai eficiente de a se organiza pentru a câștiga un avantaj competitiv pe piața forței de muncă.

Tehnologia joacă un rol important în îmbunătățirea proceselor de recrutare, cu 73% dintre organizații la nivel global care folosesc un software de HR dedicat automatizării recrutării. Astfel, reușesc să reducă atât durata cât și costurile asociate recrutării, pentru a se apropia mai mult de așteptările candidaților, care își doresc ca întregul proces să dureze mai puțin de 2 săptămâni (față de cele 42 zile care reprezintă durata medie a procesului de recrutare în prezent). 

În infographic-ul de mai jos, am explorat cele mai des întâlnite provocări ale echipelor de HR în atragerea talentelor, felul în care acestea influențează experiența candidaților și cum plănuiesc organizațiile să le depășească. 

talent acquisition, hr challenges, hr statistics, recruiting statistics, statistici recrutare, recrutare, atragere candidati

atragerea candidatilor, recrutare, candidate attraction, talent acquisition, candidate experience

Distribuie această imagine pe website-ul tău:


Pe aceeași temă...

Cum poți să îmbunătățești experiența candidaților

Descoperă cum le poți oferi o experiență mai bună candidaților în fiecare etapă a procesului de recrutare.

Citește în continuare

Comments

Top articole pentru HR

10 modele de e-mailuri esențiale în recrutare

85% dintre recrutori  apelează la e-mail drept canal principal de comunicare și interacțiune cu aplicanții. E-mailurile de recrutare sunt principalele – dacă nu singurele – modalități prin care poți contacta potențialii candidați, de aceea este atât de important ca acestea să fie bine formulate.  În timp ce modelele de e-mail pot fi o armă secretă foarte valoroasă în economisirea timpului, acestea trebuie personalizate cu grijă pentru a adresa nevoile individuale ale candidaților. Un  studiu efectuat de IBM  relevă că mai mult de 20% dintre candidați nu se simt bine informați în timpul procesului de recrutare, ceea ce contribuie la o experiență de angajare neplăcută. Dacă e-mailurile pe care le folosești în timpul recrutării sunt incomplete sau sunt percepute drept mesaje standard, candidații ar putea ajunge să se simtă mai degrabă ca o povară decât ca potențiali angajați valoroși.  Modelele de e-mail sunt totuși un bun punct de plecare pentru simplificarea sarcinilor repetitive care v

Ghid de interviu: cum să susții un interviu structurat

Pentru a lua cea mai bună decizie de angajare, ai nevoie să evaluezi candidații în mod egal și să îi compari cu ușurință. Pentru asta, interviul structurat este cel mai bun instrument pe care îl poți folosi. Acesta îți permite să adresezi tuturor candidaților un set prestabilit de întrebări pe baza cărora să compari răspunsurile în mod obiectiv. În acest articol am inclus un ghid complet pentru susținerea unui interviu structurat, de la elementele pe care acesta trebuie să le conțină și până la pașii pe care să-i iei pentru a-l defini.  Ce este un interviu structurat? Interviul structurat este acel tip de interviu pentru care stabilești încă de la început întrebările pe care le vei adresa candidaților, ordinea lor și sistemul de notare pe care îl vei folosi pentru a îi evalua.  În cadrul unui astfel de interviu, întrebările adresate sunt strâns legate de cerințele de bază ale rolului, așa cum reies din descrierea acestuia. Răspunsurile la aceste întrebări sunt apoi notate folosind un s

Care sunt cele mai bune întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile

Fie că ești un intervievator cu experiență sau te afli la început de drum, cel mai probabil îți dorești să găsești întrebările potrivite pentru toate tipurile de interviu pe care le susții. De la întrebările generale până la cele specifice postului, sunt multe opțiuni din care să alegi. 

Oferta de angajare: 5 moduri de a o îmbunătăți (și un model gratuit)

E o greșeală comună în recrutare să te bazezi pe faptul că, odată făcută oferta de angajare, candidatul perfect o va accepta. La urma urmei, este foarte probabil ca acesta să fie și candidatul perfect al altcuiva. Pentru ca oferta ta să rămână competitivă și să te ajute să angajezi cei mai buni oameni, trebuie ca întregul proces de ofertare să fie la fel de bine gândit ca cel de recrutare.