Skip to main content

Ebook-uri și ghiduri gratuite

ebooks, studii

Fie că ești la început de drum în domeniul resurselor umane sau un profesionist cu experiență, ai mereu câte ceva nou de învățat. Inspiră-te din colecția noastră de ebook-uri și ghiduri gratuite pentru a rămâne la curent cu cele mai noi practici de HR.

Ebook-uri gratuite:

Raport gratuit

Indicatori de recrutare pentru 2022

Descoperă care sunt valorile de referință pentru principalii indicatori de recrutare și cum te compari cu alte companii din România.

Descarcă gratuit
Studiu

Trenduri în recrutarea remote în 2021

Explorează tendințele în recrutare de anul acesta și află ce strategii te vor ajuta să atragi cei mai buni candidați.

Descarcă gratuit

Ebook

Ghidul definitiv al recrutării

Descoperă cum poți să atragi mai mulți candidați și să-i evaluezi pentru a lua cele mai bune decizii de angajare.

Descarcă gratuit

Kit

Kitul esențial de interviu

Evaluează mai ușor candidații cu ajutorul acestei colecții cuprinzătoare de întrebări de interviu, tehnici de evaluare și formulare de feedback.

Descarcă gratuit

Ghiduri

Articol

Ghidul complet al recrutării prin recomandări

Află cum să pui la punct un program de referrals și cum să-ți motivezi colegii să-și recomande prietenii.

Citește articol

Articol

Ghid de interviu: cum să susții un interviu structurat

Structurează mai bine interviurile și pune la punct întrebările potrivite care te vor ajuta să evaluezi candidații.

Citește articol

Colecție de articole

Investiția într-un software de recrutare: tot ce trebuie să știi

Parcurge această colecție de articole pentru a descoperi cum te poate ajuta un software de recrutare și cum să îl alegi pe cel mai potrivit.

Citește articol

Colecție de articole

Ghidul definitiv al recrutării

Această colecție de ghiduri cuprinzătoare te va ajuta să planifici, să construiești și să-ți îmbunătățești procesele de recrutare.

Citește articol

Comments

Top articole pentru HR

10 modele de e-mailuri esențiale în recrutare

85% dintre recrutori  apelează la e-mail drept canal principal de comunicare și interacțiune cu aplicanții. E-mailurile de recrutare sunt principalele – dacă nu singurele – modalități prin care poți contacta potențialii candidați, de aceea este atât de important ca acestea să fie bine formulate.  În timp ce modelele de e-mail pot fi o armă secretă foarte valoroasă în economisirea timpului, acestea trebuie personalizate cu grijă pentru a adresa nevoile individuale ale candidaților. Un  studiu efectuat de IBM  relevă că mai mult de 20% dintre candidați nu se simt bine informați în timpul procesului de recrutare, ceea ce contribuie la o experiență de angajare neplăcută. Dacă e-mailurile pe care le folosești în timpul recrutării sunt incomplete sau sunt percepute drept mesaje standard, candidații ar putea ajunge să se simtă mai degrabă ca o povară decât ca potențiali angajați valoroși.  Modelele de e-mail sunt totuși un bun punct de plecare pentru simplificarea sarcinilor repetitive care v

Cum să scrii și să promovezi un anunț de angajare (și un model gratuit)

Înainte de a începe să lucrezi la anunțul de angajare și să-l promovezi, acordă-ți puțin timp pentru a „face cunoștință” cu candidatul modern. Ce trebuie să știi în mod special despre acesta este că cel mai probabil își caută job în mai multe locuri și că își folosește telefonul mobil pentru asta. Iar în timp ce site-urile de joburi continuă să fie principala sursă de căutare, mai mult de jumătate din candidați folosesc și platformele de social media pentru a-și găsi un job. Fă cunoștință cu candidatul modern În prezent, candidații petrec până la 15 ore pe săptămână căutându-și un nou loc de muncă, iar cel mai probabil își folosesc telefonul sau laptopul pentru asta. Mai mult de jumătate din căutările de joburi sunt făcute de pe mobil – de aceea angajatorii care construiesc un proces de aplicare optimizat pentru mobil au de două ori mai multe șanse să primească aplicații de calitate. Cum poți ajunge la candidați? Nu există o formulă magică în recrutare. Mai degrabă, există o varietate

Ghid de interviu: cum să susții un interviu structurat

Pentru a lua cea mai bună decizie de angajare, ai nevoie să evaluezi candidații în mod egal și să îi compari cu ușurință. Pentru asta, interviul structurat este cel mai bun instrument pe care îl poți folosi. Acesta îți permite să adresezi tuturor candidaților un set prestabilit de întrebări pe baza cărora să compari răspunsurile în mod obiectiv. În acest articol am inclus un ghid complet pentru susținerea unui interviu structurat, de la elementele pe care acesta trebuie să le conțină și până la pașii pe care să-i iei pentru a-l defini.  Ce este un interviu structurat? Interviul structurat este acel tip de interviu pentru care stabilești încă de la început întrebările pe care le vei adresa candidaților, ordinea lor și sistemul de notare pe care îl vei folosi pentru a îi evalua.  În cadrul unui astfel de interviu, întrebările adresate sunt strâns legate de cerințele de bază ale rolului, așa cum reies din descrierea acestuia. Răspunsurile la aceste întrebări sunt apoi notate folosind un s

Care sunt cele mai bune întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile

Fie că ești un intervievator cu experiență sau te afli la început de drum, cel mai probabil îți dorești să găsești întrebările potrivite pentru toate tipurile de interviu pe care le susții. De la întrebările generale până la cele specifice postului, sunt multe opțiuni din care să alegi.