Skip to main content

Cum să evaluezi candidații și să organizezi feedbackul folosind Mingle

Evaluare candidati si colaborare

Să găsești candidatul perfect e o muncă de echipă. Trebuie să te coordonezi cu ceilalți colegi pentru a evalua competențele potrivite, să alegeți cu grijă candidații care trec în etapa următoare și, la final, să luați împreună cea mai bună decizie de angajare.

Pentru ca toate aceste lucruri să funcționeze, e nevoie de multă muncă de planificare și organizare. Cum te asiguri că toată lumea adresează întrebări relevante? Unde ar trebui să salvezi feedbackul după interviu astfel încât să vă ajute în luarea unei decizii? La cine s-a blocat discuția cu un candidat?

De cele mai multe ori, e greu să găsești răspunsul la aceste întrebări. Însă nu trebuie să fie mereu așa.

Recrutarea poate deveni mult mai ușoară atunci când ții totul într-un singur loc. Iar cel mai eficient mod de a face asta este folosind un instrument dedicat. Iată cum poți folosi Mingle – platforma noastră de administrare a recrutării – pentru a avea o vizibilitate mai bună asupra candidaților și a colabora mai ușor cu colegii tăi.

De ce să folosești o platformă de administrare a candidaților

Fără o platformă dedicată pentru administrarea candidaților, s-ar putea să te fi confruntat cu lipsa sincronizării între membrii echipei sau cu incoerențe în urmărirea aplicanților. Întregul proces de recrutare, de la publicarea posturilor disponibile până la trimiterea ofertelor, s-ar putea să fie mai încet și mai anevoios decât ar trebui.

Folosirea unei platforme pentru administrarea candidaților te poate ajuta să:

  • Automatizezi sarcinile administrative din procesul de recrutare (cum ar fi trimiterea e-mailurilor către candidați, programarea interviurilor sau aprobarea ofertelor de job);
  • Reduci costurile de recrutare prin eliminarea sarcinilor repetitive;
  • Reduci timpul de angajare printr-un sistem simplu de colaborare și feedback;
  • Te conformezi cu GDPR prin funcționalități care asigură protecția datelor; 
  • Îmbunătățești experiența candidaților;
  • Ai vizibilitate asupra tuturor candidaților și a procesului de recrutare;
  • Generezi rapoarte de recrutare bazate pe indicatorii pe care vrei să-i măsori;

Cum poți să organizezi candidații și feedbackul folosind Mingle

Mingle te ajută să organizezi candidații din toate sursele într-un singur loc. Astfel, vei putea urmări cu ușurință istoricul și evoluția lor, dar și colabora intern pentru feedback și evaluare.

Feedback candidati

Iată cum îl poți folosi:

1. Colectezi automat candidații din mai multe surse într-un singur loc

Dacă vrei să construiești un proces de recrutare eficient, trebuie să începi prin a aduce toate informațiile în același loc.

Pentru asta, folosește Mingle pentru a colecta în mod automat aplicațiile venite din mai multe surse. Fie că vorbim de platforme de joburi, pagini de cariere sau social media, toate aplicațiile vor fi salvate în aceeași bază de date ușor de navigat.

2. Ai vizibilitate asupra fiecărui candidat

Odată ajunși în baza de date, se creează un profil unic al candidaților astfel încât să poți vedea toate informațiile despre aceștia – de la datele de contact și CV până la istoricul complet al acestora și stadiul în care se află.

3. Colaborezi intern pentru feedback și evaluare

Distribuie profilul oricărui candidat cu colegii tăi, pentru ca aceștia să îi poată evalua înainte de a-i chema la un interviu – și să își poată adăuga comentariile după ce acesta a avut loc.

În plus, poți defini criterii și fișe de evaluare pe baza cărora să susțineți interviurile și să structurați feedbackul, astfel încât toată lumea să fie pe aceeași pagină.

4. Automatizezi sarcinile repetitive

Trimite mesaje către candidați, programează interviuri sau primește notificări în timp real atunci când apar modificări.

Dacă îți dorești să te sincronizezi mai bine cu colegii tăi, poți seta notificări automate care să se trimită către aceștia înainte sau după interviu, dar și când cineva cere ajutorul unui alt coleg.

O experiență mai bună și pentru candidați

Atunci când ai totul într-un singur loc, îți e mai ușor să știi exact ce s-a întâmplat cu un candidat – și să îl ții la curent cu progresul său.

Un sistem de administrare a candidaților te poate ajuta să îmbunătățești experiența candidaților prin:
  • O vizibilitate mai bună. Fiecare acțiune făcută este salvată și vizibilă tuturor. Acest lucru înseamnă că ai acces și la comentariile și feedbackul colegilor tăi, pentru a ști ce să le  transmiți mai departe candidaților.
  • Un proces de recrutare mai scurt. Pentru că ai acces la o bază de date actualizată în timp real și la feedbackul colegilor tăi, vei ocupa mai repede posturile libere – și vei scurta astfel durata procesului de recrutare.
  • O experiență transparentă. Poți trimite mesaje automate candidaților și urmări întreaga comunicare cu aceștia, pentru ca ei să fie la curent cu statusul aplicației lor și să aibă la dispoziție toate informațiile necesare.

Un instrument puternic pentru colaborare și evaluare

Colaborarea este esențială în recrutare. De aceea este important ca aceasta să decurgă ușor și fără bătăi de cap.

Atunci când detaliile și istoricul candidaților,  dar și feedbackul și comentariile tuturor celor implicați în recrutare sunt centralizate cu ajutorul unui software de recrutare, este mult mai ușor să te coordonezi cu colegii tăi pentru a alege împreună candidatul potrivit.

În plus, poți să definești criterii standard de evaluare sau să creezi formulare de feedback, astfel ca interviurile - și feedbackul după acestea – să aibă o structură mai bine definită, iar toți cei implicați în recrutare să fie pe aceeași pagină.

Transformă felul în care recrutezi

Să colaborezi cu colegii tăi pentru evaluarea candidaților este doar una din sarcinile consumatoare de timp pe care le poți automatiza cu Mingle. Dacă îți dorești un software complet de recrutare, Mingle este platforma modernă care te poate ajuta să salvezi timp, să colaborezi mai ușor cu colegii tăi și să administrezi candidații din toate sursele într-un singur loc. Programează un demo și află cum poți găsi și angaja cei mai buni oameni, rapid.

Comments

Top articole pentru HR

Care sunt cele mai bune întrebări de interviu și cum să evaluezi răspunsurile

Fie că ești un intervievator cu experiență sau te afli la început de drum, cel mai probabil îți dorești să găsești întrebările potrivite pentru toate tipurile de interviu pe care le susții. De la întrebările generale până la cele specifice postului, sunt multe opțiuni din care să alegi. 

10 modele de e-mailuri esențiale în recrutare

85% dintre recrutori  apelează la e-mail drept canal principal de comunicare și interacțiune cu aplicanții. E-mailurile de recrutare sunt principalele – dacă nu singurele – modalități prin care poți contacta potențialii candidați, de aceea este atât de important ca acestea să fie bine formulate.  În timp ce modelele de e-mail pot fi o armă secretă foarte valoroasă în economisirea timpului, acestea trebuie personalizate cu grijă pentru a adresa nevoile individuale ale candidaților. Un  studiu efectuat de IBM  relevă că mai mult de 20% dintre candidați nu se simt bine informați în timpul procesului de recrutare, ceea ce contribuie la o experiență de angajare neplăcută. Dacă e-mailurile pe care le folosești în timpul recrutării sunt incomplete sau sunt percepute drept mesaje standard, candidații ar putea ajunge să se simtă mai degrabă ca o povară decât ca potențiali angajați valoroși.  Modelele de e-mail sunt totuși un bun punct de plecare pentru simplificarea sarcinilor repetitive care v

Modele de e-mail pentru activitățile de HR

Când lucrezi cu cei mai buni oameni, e important să comunici rapid, structurat și cu entuziasm. De la programarea interviurilor până la oferta finală și dincolo de ea, modelele noastre de e-mail te pot ajuta să le transmiți informațiile de care au nevoie, exact atunci când au nevoie de ele. Explorează lista de mai jos și descarcă gratuit fișierele dorite. E-mailuri pentru activitățile de HR Operaționale: E-mail de bun venit pentru angajații noi Recrutare prin recomandări: E-mail către angajați despre un post disponibil E-mail către angajați despre programul de recomandări Procesul de recrutare: Sourcing candidați pasivi Sourcing candidați respinși în trecut E-mail către un fost candidat despre o nouă oportunitate E-mail de răspuns după aplicare Respingere candidat după aplicație Stabilire screening telefonic Respingere candidat după interviu telefonic Invitație la interviu E-mail reminder interviu Solicitarea unor probe de lucru E-mail candidat după interviu de su

Onboarding-ul angajaților remote: un checklist pentru succes

Printre principalele provocări de HR, onboarding-ul noilor angajați se remarcă în mod special. În plus, dacă angajații lucrează remote, această sarcină devine cu atât mai dificilă – poate printre cele mai dificile sarcini de recrutare. Potrivit unui studiu realizat de TalentLMS , în 2019 doar 27% dintre organizații aveau un sistem de onboarding online. Însă, odată cu adoptarea muncii remote, desfășurarea online a onboarding-ului a devenit o necesitate: în prezent, 71% dintre organizații estimează că vor alege să lucreze și cu echipe remote pe lângă echipele locale. Această schimbare este îmbrățișată și de candidați: 77% dintre aceștia declară că ar accepta o ofertă de job fără să fi trecut pe la sediul companiei, iar 73% ar accepta jobul fără să fi cunoscut vreunul dintre colegi în persoană. Dacă munca de la distanță este un nou standard atât pentru angajați, cât și pentru angajatori, se va pune mai mult accentul pe onboarding-ul angajaților remote și pe implicarea acestora în echipă i